5 day(s) ago
又到十二月Party time !!🥳每星期都約朋友聚會呢晚就去左Odelice 食精緻法國菜🇫🇷.💫Set for 2 ($538).🌟Soup and Ciabatta呢日嘅餐湯係紅菜頭湯 🥣蔬菜湯係濃湯質地 非常足料最特別係湯加入左果仁 🥜令口感更豐富 好有驚喜配埋牛油加Ciabatta 麵包好好味🧈🍞.🌟Roasted Bone Marrow 前菜方面我地點左烤牛骨髓🦴呢道菜唔常見但好好食😋餐廳提供左小匙𢳂起牛骨髓再塗上麵包調味料同骨髓嘅香味好夾 配麵包一流仲有啲沙律喺底 添上清新🥗.🌟Whole Grilled Lobster (+$135)芝士龍蝦彈牙滋味十足 龍蝦鉗都開左好易食🦞仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸種麵包點醬食🍅非常開胃又唔膩.🌟Argentinian Angus Tenderloin (+$55)安格斯牛脊肉要左medium 🥩肉質粉嫩仲好軟腍!醬汁同平時啲Gravy 唔同 點左絕對有畫龍點睛嘅效果一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔.🌟Christmas Chestnut Log見到呢個聖誕特別版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄用左當造嘅栗子蓉做嘅樹頭蛋糕🌰口感實在 味道都唔錯 小紅
每星期都約朋友聚會
呢晚就去左Odelice 食精緻法國菜🇫🇷
💫Set for 2 ($538)
🌟Soup and Ciabatta
呢日嘅餐湯係紅菜頭湯 🥣
蔬菜湯係濃湯質地 非常足料
最特別係湯加入左果仁 🥜
令口感更豐富 好有驚喜
配埋牛油加Ciabatta 麵包好好味🧈🍞
🌟Roasted Bone Marrow
前菜方面我地點左烤牛骨髓🦴
芝士龍蝦彈牙滋味十足 龍蝦鉗都開左好易食🦞
仲配左蕃茄汁煮蔬菜 用酸種麵包點醬食🍅
非常開胃又唔膩
安格斯牛脊肉要左medium 🥩
肉質粉嫩仲好軟腍!
醬汁同平時啲Gravy 唔同 點左絕對有畫龍點睛嘅效果
一口大小嘅煎薯仔都好香脆🥔
🌟Christmas Chestnut Log
見到呢個聖誕特別版甜品就俾佢吸引左🎅🏻🎄
用左當造嘅栗子蓉做嘅樹頭蛋糕🌰
口感實在 味道都唔錯 小紅莓嘅酸甜加添生果鮮味
🌟Moon Rose / Domaine Roux Pinot Noir
點左兩杯酒配肉
呢杯rose 係organic 所以特地揀咗佢