2017-12-06 772 views
最近經過見到LEE間新開GE餐廳食上海菜,內裡格局好精緻,就黎食個晚餐試下新野!個碗都好靚!坐低店員就奉上一壺喬麥茶,好喝之餘又十分健康有營養前菜嗌左涼拌茄子,色澤漂亮!茄子十分鮮甜,將醬汁稍稍拌均再食好惹味!開胃之選!另外叫了五小碟,可以自選拼五款前菜,非常抵食。我去揀左糖醋小排、鎮江餚肉、雞絲粉皮、上海薰蛋同手拍青瓜,賣相同樣相當別緻,而且份量都不少!上海薰蛋係帶半凝固狀的金黃蛋汁,味道十分濃郁,入口仲有淡淡的煙熏香氣!生煎包都好正宗,係芝麻脆底生煎,食落十分香口腰果宮保雞丁辣辣地配瑤柱蛋白炒飯一流!辣椒的香氣、軟嫩的雞丁加上香脆的腰果,我食左兩大碗飯!超惹味!甜品係上海名點 水晶桂花糕,唔同平時岀面食好晶瑩剔透GE桂花糕,呢到係好似湯圓咁鋪上清甜的桂花汁煙煙韌韌,味道十分討喜!成餐飯店員們都好熱情勤快,又主動加茶收碟,服務好貼心,好滿意的一餐上海菜!

前菜嗌左涼拌茄子,色澤漂亮!

茄子十分鮮甜,將醬汁稍稍拌均再食好惹味!開胃之選!

生煎包都好正宗,係芝麻脆底生煎,食落十分香口

煙煙韌韌,味道十分討喜!