2021-03-25 29 views
銅鑼灣既燈籠街不嬲都係出名多野食,今日我地就黎左呢間叫紅堂既火鍋店到打邊爐🤤見到點餐紙就知道呢到多選擇啦!呢度可以一次過睇晒呢間餐廳有啲乜嘢食,如果想睇相嘅話就可以去返Menu度睇識揀一定係揀鴛鴦鍋!麻辣鍋我哋叫咗最唔辣嗰種,以我嘅食辣能力我覺得啱啱好。酸菜湯就幾開胃,而且感覺清新首先食嘅係芝士牛肉棋子,佢其實係賣相超級精緻嘅芝心手打牛丸,細心啲睇仲有個手勢喺度,連details位都做得好好!食落去就係好香滑嘅牛丸口感,仲有埋流心芝士🤤跟住就係不得不提嘅shake shake薯條,原本都以為係普通薯條諗住叫嚟過吓口癮,點知原來超有驚喜!佢地既shake shake粉有麻粉同埋辣粉,可以按個人喜好自己調節,我就落咗勁多麻粉,搞到嘴唇都有啲麻痹嘅感覺🤣當然唔少得牛肉!簿簿一片入口即溶~東豆腐亦都係十分推薦嘅食物之一,就算煮完之後都好實淨,咬落仍然好有口感
當然唔少得牛肉!簿簿一片入口即溶~