2018-07-14 462 views
小糖鈕由昔日元朗甜品店搬到尖沙咀,仲發展埋西餐添!今日同朋友黎聚會,睇得出裝修係用心設計過既,而且環境清靜,坐得好舒服。香草牛油焗田螺 $148薯蓉好香濃同creamy,田螺做得軟腍、唔韌,仲帶陣陣香草味。香煎鴨胸伴香橙牛油汁 $168鴨胸帶點生,皮同脂肪煎得好香,肉味濃,但肉質有點韌,需要切細塊啲再食。用香橙加入醬汁中可中和肉羶味,香橙同鴨肉係起到一個正面既化學作用咖,非常開胃錫紙焗百花盧魚柳 $188呢味菜式較為清淡,主要以新鮮蔬菜帶出盧魚鮮味。以洋蔥、蘿蔔等爽脆咬口既蔬菜配嫩滑盧魚,口感層次豐富,同埋明顯食得出無添加味精,亦好少油份。非常適合養生或喜愛食健康啲清淡啲既朋友。柚輪 $98今晚既重頭戲甜品出場啦!小糖鈕係以甜品起家既,所以朋友提我一定一定要留肚食甜品呀~老闆來頭不小!曾經在半島酒店、文華酒店及賽馬會會所廚部工作,廚藝超凡。柚輪淨係造型已經好吸引,主題亦好「小糖鈕」,真係有三粒鈕扣朱古力喺上面圈狀拿破輪做得好酥脆,我同朋友奇怪點解柚子味雪糕食極都唔溶既呢?店主話原來果舊唔你雪糕,係芭菲黎,質地凍凍地,好creamy,仲有柚子清香,清新又美味餐牌
小糖鈕由昔日元朗甜品店搬到尖沙咀,仲發展埋西餐添!

香草牛油焗田螺 $148

香煎鴨胸伴香橙牛油汁 $168
香煎鴨胸伴香橙牛油汁

錫紙焗百花盧魚柳 $188
錫紙焗百花盧魚柳
呢味菜式較為清淡,主要以新鮮蔬菜帶出盧魚鮮味。
非常適合養生或喜愛食健康啲清淡啲既朋友。

柚輪 $98

餐牌
$200 (Dinner)
錫紙焗百花盧魚柳
香煎鴨胸伴香橙牛油汁