2019-07-21 64 views
在附近買完野,到了正品小館食晚飯,因為朋友鍾意食中菜,加上看完餐牌後覺得價錢很合理,不作他選就食佢啦。店內小迫,但環境企理乾淨,加上餐牌明碼實價,感覺還不錯。即使到了晚上天氣還是很熱,先來兩杯凍飲吧,要了凍菜蜜同凍奶茶(+$4),透心涼又夠晒凍,好正。鹹蛋蒸肉餅($38)晚餐一餸一飯一例湯連餐飲只係38蚊,真係平通街,而且質素很好!肉餅軟綿加埋不過鹹的鹹蛋,連埋豉油汁真係超好下飯,正啊!白飯熱辣辣,份量也不少。例湯無乜特別,粟米豬骨湯,偏淡的。椒鹽墨魚咀($38)炸物呢啲香口野梗係受歡迎啦,一上枱就夾左,喔喔脆好味。豉椒鵝腸($58)本來叫豉椒炒蜆的,唔知係店員聽錯定咩,黎左鵝腸,無關係鵝腸都好味,爽脆無異味,個汁辣辣地幾正。菜苗炒牛肉($68)條條菜軟㗎,夠鑊氣有蒜香,好似牛肉仲多過菜心,哈哈。韭菜花雞雜($68)因為好耐無食過雞雜又點多個炒菜,韭菜花軟嫩無渣,雞腎爽,雞膶粉,總知就係好味啦。杏汁白肺湯($38)仲點左呢度出名嘅白肺湯,一個小燉盅上的。入面有幾件肺,但湯底就有少少失望了,好杰身,杰到好似糊仔咁,貌似開粉?可能係我唔識欣賞,但味道係正常嘅,最後比左朋友飲晒,哈哈。除左枱
店內小迫,但環境企理乾淨,加上餐牌明碼實價,感覺還不錯。
鹹蛋蒸肉餅($38)
白飯熱辣辣,份量也不少。
例湯無乜特別,粟米豬骨湯,偏淡的。
椒鹽墨魚咀($38)
炸物呢啲香口野梗係受歡迎啦,一上枱就夾左,喔喔脆好味。
豉椒鵝腸($58)
菜苗炒牛肉($68)
條條菜軟㗎,夠鑊氣有蒜香,好似牛肉仲多過菜心,哈哈。
韭菜花雞雜($68)
杏汁白肺湯($38)
仲點左呢度出名嘅白肺湯,一個小燉盅上的。
除左枱上餐牌,仲有黑板上嘅special。順帶一題,店內播緊NowTV,抵讚。
2019-07-13
$150 (Dinner)