-今日同朋友去荔枝角食ʟᴜɴᴄʜ ,呢間餐廳裝修走花園風格,主要食西餐,梳化坐得幾舒服,可以同朋友慢慢傾偈,我哋避開lunch time唔駛排隊,ᴍᴇɴᴜ款式都多選擇。😻Deli Tray Set MenuSoup + A + 2款B+ C + D $108(Ice Fruit Tea 鮮果冰茶/ Cassia Seed Tea 菊花決明子茶)湯🥣 甘筍忌廉湯湯品入口順滑,入面仲有好輕微嘅甘筍蓉,香甜可口。A 前菜 胡麻豆腐 :豆腐入口都好滑溜,配合日本芝麻醬冇得輸!🍳溫泉蛋 :配搭套餐超美味!🦐新鮮帶子拼大蝦包括兩粒蝦同一粒帶子:帶子生熟度啱啱好,並唔會有雪藏味道,一入口仲食到原本嘅質感,蝦🦐亦都爽口新鮮,當然如果大隻少少會再加分。🐮慢燉牛小排呢個牛小排肉質真係好腍,應該燉咗一段時間:達到肉質入口即溶,仲加咗紅蘿蔔,帶少少紅酒燴牛腩嘅風格,送飯真係一流!🐷BBQ 豬軟骨豬軟骨中間位置亦都煮得好腍,入面仲食到好多軟骨,充滿濃濃嘅膠原蛋白,調味方面燒烤醬汁為主,但調味都恰當,唔會過份鹹,yummy!🐟三文魚扒呢個就超級厚身,外皮煎得香脆,再以簡單嘅黑椒調味,味道都不錯,但對比豬軟骨同牛小

😻Deli Tray Set Menu
Soup + A + 2款B+ C + D $108

湯🥣 甘筍忌廉湯
湯品入口順滑,入面仲有好輕微嘅甘筍蓉,香甜可口。

A 前菜
胡麻豆腐 :豆腐入口都好滑溜,配合日本芝麻醬冇得輸!
🍳溫泉蛋 :配搭套餐超美味!

🦐新鮮帶子拼大蝦

🐮慢燉牛小排

🐷BBQ 豬軟骨

🐟三文魚扒
呢個就超級厚身,外皮煎得香脆,再以簡單嘅黑椒調味,味道都不錯,但對比豬軟骨同牛小排就普通咗少少。

💛焦糖燉蛋 $30

貫徹焦糖燉蛋的一貫做法,表皮有一層好脆嘅焦糖脆皮,底層滑溜嘅燉蛋,略嫌燉蛋味道淡咗少少,但好彩有上面濃郁的焦糖脆片搭救。

😋C選擇都幾多元化,揀飯、意粉、椰菜花飯、藜麥或者麵包!

🍹餐飲

百香果冰茶
超級適合夏天飲嘅一個飲品,偏酸充滿百香果香味,非常開胃,如果裏面有生果口感就會更豐富。

☕️Americano
正常西餐咖啡質素,咖啡豆深烘,喜歡苦的朋友就適合,我就要加奶先飲到。

✨味道嚟講真係唔錯,份量就比較精緻,營養超級均衡,一份餐包括:肉類、前菜、湯和飲品,呢個價錢包咁多嘢食算合理,如果你喺大胃王可能要叫多一份小食。

🤎Food Garden ETC (荔枝角)
📍荔枝角長義街9號D2 Place ONE 3樓303號舖
  • 鮮果冰茶