2018-08-01
用左apps 試食蛋糕呢間位於太古城中心既蛋糕店賣既甜品十分精緻, 以花和茶做主題, 今次有幸其中兩日我有機會試食蛋糕。 蛋糕店既裝修好lady, 每個蛋糕好似藝術品咁, 約朋友或者自己黎嘆個tea 或食個飯後甜品都好一流, 去隔離行街都好方便3D bouquet($48)荔枝玫瑰味, 食落有陣陣早餐茶同雜莓既味道。。 上面既乾花是裝飾, 不可食用。 充滿立體感。 軟綿綿既蛋糕, 內裏有好多層次, 都是不同既色同味道。 整過蛋糕既都知要花好多時間同心機先整到。 所以48蚊一個蛋糕好抵食Passion ($45)打側睇有好7層, 用左芒果同熱情果, 仲加左bon appetit tea。 上面果大粒紅色係紅加侖子, 酸酸地。 有兩粒細珍珠咬唔開冇味。 仲有兩塊橙色圓形朱古力幾好食。兩款比較, 我鍾意passion多d.因為鍾意食芒果男店員會好nice咁介紹呢款蛋糕俾你。我食完覺得好治療同好滿足。 好想試下堂食下午茶呀。
3D bouquet($48)
Passion ($45)
兩款比較, 我鍾意passion多d.因為鍾意食芒果