2017-04-23 291 views
去大圍探朋友,順便在果頭食埋晚飯,朋友鍾意食西餐,揀左呢間文青大愛的西餐廳食。OCIO其實出名食waffles的,但呢排有d咳,所以唔食甜品了,下次先試。鋪頭入面有張圖上的keyboard窩夫好搞笑下,下次一定要試!一到去覺得裝修都幾靚,好休閒的感覺。好喜歡餐廳內的木枱椅,好靚。dinner menu簡簡單單,我好鍾意的all day breakfast在頭位,百零蚊就有sald, 餐湯同飲品都幾抵食。個湯加10蚊仲可以有酥皮呢~傾左陣計,好快就上左個三文魚沙律同酥皮磨菇湯了,個酥皮焗得好香脆呀,入面個磨菇湯好香濃,有好多蘑菇碎喺入面,菇咪極濃而且好滑,大愛呀!!之後食個三文魚沙律,個salad dressing似日式果隻,甜甜地,d菜都新鮮然後green apple iced tea到左,我叫左高難度的少甜走冰。有d新鮮青蘋果粒喺面,可能因為走冰,飲落都係甜左d, 我問店員拎杯水溝淡左就very good!嘩,主菜黎喇,all day breakfast好大份呀,本身仲諗住今晚食light d添。。 超豐富的,又有薯條,牛角包,厚蕃茄,雞扒,煙三文魚,炒滑蛋,茄汁豆同腸。睇落兩個人

個湯加10蚊仲可以有酥皮呢~

而且好滑,大愛呀!!
酥皮忌廉磨菇湯
三文魚沙律
青蘋果冰茶
嘩,主菜黎喇,all day breakfast好大份呀,本身仲諗住今晚食light d添。。 超豐富的,又有薯條,牛角包,厚蕃茄,雞扒,煙三文魚,炒滑蛋,茄汁豆同腸。睇落兩個人share到夠wor~
all day breakfast
個雞烤得剛剛好呀,加了香草好香口。淡淡肉~
三文魚同滑蛋用黎夾呢個脆卜卜嘅牛角包幾好味喔
炒滑蛋味道好特別,唔似就咁炒蛋,之後我問侍應是用咩黎炒,佢話係鮮忌廉,但我又食唔出。
套餐加錢可以叫多份炸雞翼,炸得幾脆,粉不太厚~
雞翼
呢餐真係食到好飽呀~~~
走嘅時候見到有個蛋糕櫃,d cheese cake都幾吸引,下次可以黎試甜品~
酥皮忌廉磨菇湯
三文魚沙律