2019-11-03
新開既韓式餐廳主打蛋包飯,仲有韓式小食。晚市大約7點,人流唔算多,餐廳環境非常大,有好多座位,而且好寬闊,甚至多人gathering都冇問題。入座後會送上醃蘿蔔開胃前菜。叫左招牌咖哩炸豬扒飯($110),鰻魚蛋包飯($105)。招牌咖哩炸豬扒飯可以跟dinner set加錢有飲品。冇諗過除左有炸豬扒之外,仲有咁多伴菜。炸豬扒炸皮夠薄,而且塊豬扒都幾大塊。咖哩少少辣,煮得夠稠及濃,好適合拌飯。脆皮腸大大條脆卜卜,仲好貼心將脆皮腸𠝹左幾刀,方便切。配菜既炸粉絲卷不過不失,可以試到韓國小食,旁邊仲有d蔬菜點綴,令成碟野食既賣相提高左好多,食物味道唔錯。大大條鰻魚好吸引,而且蛋包飯好完整咁鋪左係飯上面,顏色好靚。鰻魚既肉質係屬於有彈性個款,唔係魚肉既口感,鰻魚皮都係有彈性個款。雞蛋嫩滑,好大份,但略為淡味。蕃茄炒飯炒得唔錯,粒粒都有蕃茄紅色,飯量都幾多,食食下好飽。配菜同樣不過不失,有蔬菜感覺健康d。整體,環境好舒服,食物賣相味道好,打卡一流,可以慢慢食,唔會趕人走。
叫左招牌咖哩炸豬扒飯($110),鰻魚蛋包飯($105)。