2020-09-23
cake方面,試左1)signature 同 2)黑色strawberry唔記得叫乜,兩款入口都唔會太甜且唔膩,蛋糕部分夾有類似果乾的物體,負責散發natrual既甜味,黑色款忌廉係類似竹炭蛋糕,而signature款忌廉味道較清新,多左陣淡淡酸奶味。用料幾咁健康我就不太懂,但我覺得食完兼飲完杯抹茶係唔覺得滯,完全唔似我食完m女士的蛋糕之後會有罪惡感。野飲方面,藍色嗰杯係熱豆奶味,飲落去就是一股養生的味道;綠色的就是一杯正常的抹茶,上面係芝士cream,味道好過好多奶茶鋪見到其他食評話服務一般,但可能小弟運氣好,加埋去嗰日係同靚女一齊,所以體驗唔錯。我order兩cake兩野飲,其中一個cake買曬,我問店員有咩推介,佢問我想要好睇定好味lol,仲好用心咁同我介紹唔同drink有咩特色,最尾自己都選到岩taste野飲。總體而言呢間顏值係配得上k11既整體風格,打卡必去出post絕對有排面,雖然店鋪太細但選岩時間去食都算係有個品嚐既環境,人均150價格,如果各位有錢人有時間我都推薦可以在此消遣一下