2022-09-19
| ᴀᴛᴜᴍ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ位於k11 art mall既一間鋪頭入面 位置都幾隱蔽 餐廳裝修走工業風 用上水泥牆加黑白既檯凳 今次坐窗口位覺得幾舒服😽有自然光又唔會太燦眼☀️Tea Set ($438 for two)下午茶餐有24件鹹甜點 兩件scone + clotted cream and jam + 兩杯coffee/tea留意返鹹甜點每次都會有少少唔同 鹹點有鵝肝脆餅、魚子醬蟹肉撻、吞拿魚撻、煙三文魚忌廉芝士卷、parma ham沙律醬卷、菠菜餅🤍最鍾意蟹肉撻同埋parma ham卷 其他鹹點都唔錯👅甜點有cream puff、紫薯撻、朱古力撻、lemon tart, apricot tart 同埋四件macaroons✨最鍾意lemon tart夠fresh同埋個puff 甜點都唔會好甜 唔算太漏 好難得🥰Scone烘到外面脆卜卜 內裡好濕潤 配埋clotted cream好好食🤤飲品嗌左iced rose latte同vanilla apple tea Rose latte幾好飲 咖啡味都算濃👍🏻個人唔太喜歡果茶 所以麻麻地apple tea 不過友人話都ok🤣ʀ
位於k11 art mall既一間鋪頭入面
位置都幾隱蔽 餐廳裝修走工業風
用上水泥牆加黑白既檯凳
今次坐窗口位覺得幾舒服😽有自然光又唔會太燦眼☀️
Tea Set ($438 for two)
下午茶餐有24件鹹甜點
飯身煙韌有咬口 而且比較大粒🤣
帶子肉質嫩滑有鮮味 有驚喜🥰✨✨
ʀᴀᴛɪɴɢ: 9/10
📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館1樓101B號舖
#js_tsimshatsui #js_restaurant #js_kowloon
#js_尖沙咀 #js_餐廳 #js_九龍區