2023-02-25
餐廳由泰國人打理,裝潢簡約,以木色為主,感覺幾cozy。食物方面,Pad Thai係餐廳主打,亦加入西式元素,好吸引呀!😆😆冬陰公藍青口Pad Thai ($116)Pad Thai好足料,有豆乾、芽菜、菇等配料,而冬陰公味道好正宗,酸同辣平衡得好好,青口幾新鮮,好味呀!😋👍泰式香蒜酸辣雞肉炒意粉 ($116)擺盤好有心思,因為加入不同泰式香料如檸檬葉、香茅一齊炒,所以非常香。配料有雞肉同菇,意粉幾彈牙,整體味道微辣好惹味,唔錯。😊蝶豆花荳奶 & 泰式奶茶($45 each)兩杯飲品賣相幾靚,蝶荳花荳奶嘅漸變色好靚,味道比較清淡唔會太甜,而泰式奶茶夠香滑,茶味濃郁,味道比較甜,感覺有少少似拉茶。😛個人幾喜歡呢度嘅Pad Thai,賣相精緻,料多又好味,另外餐廳座位唔算多,有興趣記得book位先呀!。😉
冬陰公藍青口Pad Thai ($116)
泰式香蒜酸辣雞肉炒意粉 ($116)
蝶豆花荳奶 & 泰式奶茶($45 each)