2016-03-07
白有街與黑布街都有幾間甜品店, 而且間間都有人龍.今次見呢間好夢幻少女感覺既甜品店, 一於試試.我同友人order左個輕盈少少甜品, 仲有窩夫飽肚甜品.芒果脆脆一口酥 ($46):等左都有15分鐘, 岩岩炸起熱辣辣, 不過唔脆, 但好香噴噴, 有油酥味. 幸好唔油膩.最正係芒果又甜又多汁, 炸既時間岩岩好, 因為個皮熱, 芒果凍. 味覺享受.份量太少, 價錢相對比較貴. 紅豆抹茶窩夫配抹茶雪糕 ($58):3大件抹茶窩夫, 即叫即製夠哂熱, 外脆內鬆軟. 雪糕同樣是抹茶味, 一冷一熱好正.兩者都好重抹茶味, 又唔過甜. 反而紅豆蓉比較甜. 食完好飽肚抵食.總括, 食物味道幾好, 款式都好多, 只係唔夠特別, 比較普通. 不過裝修好靚, 部份甜品有綿花糖帶有少女味.服務一般, 而且好慢等太耐.
今次見呢間好夢幻少女感覺既甜品店, 一於試試.
我同友人order左個輕盈少少甜品, 仲有窩夫飽肚甜品. 芒果脆脆一口酥 ($46):
服務一般, 而且好慢等太耐.
Other Info. :
用餐時間90分鐘, 其實食的時間可以接受, 但等食物太耐了.