2019-06-09 117 views
一直久仰大名,今晚終於同朋友一試佢哋嘅晚餐。餐廳由外到內都裝修得好雅緻,侍應好有禮貌,餐枱擺設亦幾grand,未食已經預先好評。頭盤我哋叫咗個青檸凍蜆,好新鮮、好juicy,微微嘅青檸味令到蜆嘅鮮味更突出。d蜆全部都幾大隻,冇吉殼,絕對唔係大排檔貨仔。雖然話係頭盤,都夠3個人食有餘。我哋叫咗個西班牙豬手,雖然waiter 一早講明要等45分鐘,但我深信慢工出細貨,照order,果然冇失望。首先賣相靚,仲要起埋肉,夠細心。同我食開嘅德國版唔同,佢d酸配菜會溝埋入豬手,味道好調和合適。豬手d皮好香脆彈牙,一d都唔韌,食完好滿足。之後甜品叫咗個鲜果窩夫,唔單止好味,仲要以心型形狀上心型,真有心。最後,就係熱水果茶同水果沙冰,好真材實料。水果唔係罐頭,都有d餐廳做到,但沙冰做到最尾個啖都有果味,真係難得。堅材料,堅推薦。I’ll be back, La Postre。

I’ll be back, La Postre。