2018-11-14
趁住今日屋企人都放假,於是到皇室堡逛逛,順便一起吃個晚飯。因爲屋企人都喜歡食中菜,於是預先打電話訂定位。一開來電梯門,就見到一片花墻,好靚!即刻已經幫屋企影左張相。餐廳裝潢很雅致,感覺像是高級的中菜廳,座位舒適。店鋪大概7點的時候就客似雲來!幸好有預先訂枱。店鋪的精選9款小菜碟碟都不過100蚊,好抵食!!想不到吃什麽的朋友可以係裏面揀。椒鹽鮑魚:夠大隻,價錢好抵食!鮑魚Q彈紮實,椒鹽鹹酥香!金銀蛋浸菠菜:好大碟同埋好足料,菠菜鮮甜,金銀蛋增添層次十分惹味。脆皮南乳雞:雞皮夠香夠脆,南乳雞肥瘦剛好,味道香濃多汁,沾上有花雕酒的南乳醬更是絕配。清蒸沙巴龍躉斑:龍躉斑很大條很新鮮!味道鮮甜,肉質嫩滑!有成斤二重都係$148.怪不得差不多每枱都有點。店員都好細心,詢問我們要不要幫忙分魚,服務周到。原個椰皇燉燕窩:甜品時間,天氣凍凍地,食返個甜品滋潤下就最好la,上層鋪滿燕窩,好適合女士們吃。蛋白和燕窩都滑嘟嘟好潤。蛋白仲有椰皇的清甜味。唔好看個椰皇細細個,兩個人分黎食都已經好足夠。屋企人對呢餐飯都好滿意,最主係要味道有水準之餘又夠抵食!!!裝潢雅致又舒服,簡直係超值。
椒鹽鮑魚:夠大隻,價錢好抵食!鮑魚Q彈紮實,椒鹽鹹酥香!
唔好看個椰皇細細個,兩個人分黎食都已經好足夠。