2019-09-10
呢間嘢好耐未食過,對上嗰次食都已經成年前了。 今日去探個朋友經過,緊係要再試下午餐啦。原來午市都好多人食,特別係學生比較多, 所以餐廳都有特別優惠比穿校服嘅學生。頭盤叫咗個三文魚刺身, 刺身夠晒新鮮肥美, 魚油超香,非常有口感。午餐我選了極上壽司盛合, 當中有八件壽司,三件卷物和一件蛋。 壽司整得非常精美, 每件壽司都有所不同, 可以樣樣都食下,滿足下口感。午餐額外可以配多一個小食或者飲品, 我就揀咗蟹子沙律。 一人份量非常足夠,用料十足。另外一個餐就叫咗鰻魚定食, 鰻魚都好大條, 燒到金黃色,62蚊嘅價錢非常抵食, 午市時段仲要冇加一, 真係要畀個like小食揀咗紫心薯薯餅, 薯餅送到上嚟還是熱辣辣的, 香脆粉薄,紫薯帶些少甜,非常美味。午市套餐分得好清晰, 有拉麵套餐,咖哩套餐,壽司套餐,和食套餐等等, 選擇非常多。 上次食嘅水準都好高,今次食水準依然保持得非常好, 值得推介。