芝麻綠豆係公司附近好出名既甜品店,基本上同事叫親甜品都係叫呢間,所以都食過好多次,之前食過佢既石磨芝麻糊加湯圓、石磨合桃糊、金銀芋椰汁西米露同埋雪耳杏仁露加湯圓。芝麻糊同合桃糊都係好滑身唔死甜,質地唔稀剛剛好﹔雪耳杏仁露加湯圓都好正,杏仁露都係好滑身唔死甜,雪耳份量好多,食完覺得好補﹔金銀芋椰汁西米露就相對差啲,金銀芋即係蕃薯同芋頭,份量好少,連西米露都少得可憐﹔我今次食既係 " 點指冰冰 " - 即係彩虹蒟蒻冰加芒果 (配椰汁、花奶及芒果汁)啲芒果多到震,切到四四方方,又大粒又甜,蒟蒻都好多好有咬口,係食到尾段糖水比較甜,不過呢個真係好好食同抵食。食過咁多次,我覺得佢糊類既甜品做得比較出色,不過下次都會再試下佢其他甜品。以價錢黎講,其實都真係幾合理,因為佢比其他出左名既甜品店平。外賣最低消費$100,外賣每碗加$1。

芝麻糊同合桃糊都係好滑身唔死甜,質地唔稀剛剛好﹔

外賣最低消費$100,外賣每碗加$1。
2017-12-28
Waiting Time
45 Minutes (Delivery)
$25 (Tea)
  • 芝麻糊
  • 合桃糊