2019-05-21
Sift Patisserie (中環)中環遮打道10號太子大廈240-241號舖-----老實講B仔係唔中意食cupcake的 我對cupcake ge印象就係又無水果夾心 又無脆脆餅底 得一舊drydry地ge蛋糕 同一堆甜到阿媽都唔認得ge cream🤷🏻♀️簡直又唔好食又令人徒添脂肪~唔係有人散水買 我都唔會想試 但係sift ge cupcake竟然顛覆左我對cupcake ge睇法-Red velvet($28) 😛呢款紅絲絨蛋糕 蛋糕部分非常濕潤又蓬鬆 口感軟綿綿 好似絲絨咁 輕盈柔順 味道唔會太甜膩 帶少少朱古力ge甘苦味 而上面ge cream cheese同蛋糕一樣 非常出色 奶油打得非常扎實 入口細膩 將好似絲絨般ge幼滑感 發揮到極致 味道方面奶油帶🍋檸檬味 酸酸甜甜 進一步將cupcake ge甜膩感減低 整體非常高質 第一次令B仔愛上cupcake~😆-----👶🏻B仔整體評價:9/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻👶🏻B仔環境評分:買走yo👶🏻B仔味道評分:9/10個👍🏻👶🏻B仔回頭機會:9/10個👍🏻-----#swallowhongkong跟住
中環遮打道10號太子大廈240-241號舖
👶🏻B仔整體評價:9/10個👍🏻