宜家挽board game又可以gathering既cafe越黎越少,所以就揀左呢間有17年歷史既試下~ 雖然有啲難搵,但認住喺鉄火堂嗰到轉入去就ok~ 整體感覺幾warm,而且老闆好nice同熱情,會好客咁同唔同食客傾計,有啲似翻到屋企🏠咁😜 裝修方面都幾溫馨,一邊係綠油油既花園壁畫,另一邊係蔚藍既海洋🌊壁畫,再帶少少基督教✝️既元素~ 另外有好多board games,好啱聚會可以成班人出黎挽😍(5 😍 係滿分,🤩係半分)羅勒海鮮 🌿 - $139 (好味指數:😍😍😍😍)小編揀左螺絲粉🔩🍝,食得出有羅勒🌿獨特幽香既氣味,令到成碟螺絲粉🔩🍝多左份田園氣息,仲要係老闆自己種既😜 而且蜆肉🦪同蝦🍤既份量幾多,蜆肉🦪軟嫩鮮甜,蝦肉🍤爽口彈牙無雪味,配埋個羅勒🌿同少少蒜味🧄,感覺清新又夠惹味~ 另外個螺絲粉🔩🍝炒得夠乾身,唔會油淋淋,個質感係煙煙韌韌,唔會好重粉感地中海香蒜雞柳 🐥 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)試左螺絲粉🔩🍝今次到試意粉🍝,一樣唔會煮得太腍,有啲咬口同唔會好重麵粉味~ 至於個汁甜甜地帶有啲微辣幾特別,幾有泰式🇹🇭風味既fusion組合,另外有清新既香茅、香甜既洋蔥🧅、

(5 😍 係滿分,🤩係半分)
羅勒海鮮

羅勒海鮮 🌿 - $139 (好味指數:😍😍😍😍)
地中海香蒜雞柳

地中海香蒜雞柳 🐥 - $138 (好味指數:😍😍😍😍🤩)
試左螺絲粉🔩🍝今次到試意粉🍝,一樣唔會煮得太腍,有啲咬口同唔會好重麵粉味~ 至於個汁甜甜地帶有啲微辣幾特別,幾有泰式🇹🇭風味既fusion組合,另外有清新既香茅、香甜既洋蔥🧅、惹味既香蒜🧄,食落更加香口~ 雞柳🐥份量幾多,嫩滑入味~
芝士薯條

芝士薯條 🧀️🍟 (好味指數:😍😍😍😍😍)
呢個薯條🍟真係好好食😋 個醬似係芝士🧀️同魚柳包個他他醬既秘制混合體,有鹹香之餘又酸酸甜甜,味道濃郁惹味,又唔會覺得油膩,反而幾開胃🤤 薯條🍟炸到金黃香脆,裡面口感綿密,配個醬食真係一流👍🏻
水蜜桃青蘋果特飲

水蜜桃青蘋果特飲 🍑🍏 (好味指數:😍😍😍😍)
老闆特意會將兩種口感既生果打埋一齊,咁個層次會豐富啲,有水蜜桃🍑既香甜同青蘋果🍏清新既微酸,感覺清爽,另外帶有少少青蘋果粒🍏所以幾有咬口
開聲潤喉茶

開聲潤喉茶 🍵 (好味指數:😍😍😍😍)
飲呢個潤喉茶🍵既感覺好得意,味道甘甜幾順喉,感覺飲完之後喉嚨幾滋潤同舒服😌 原來裡面有雪梨🍐、甜甘菊葉、山海同桂花🌼,所以有天然既甜味同埋會滋潤啲,係幾特別又和諧既組合~

好味指數:😍😍😍😍
推介指數:😍😍😍😍
$200 (Dinner)
羅勒海鮮
地中海香蒜雞柳