2024-08-24
OpenRice上見到個位於旺角嘅泰國餐館""泰"",好評度極高!我就揾個晚上,叫埋班友一齊去試下佢嘅泰國風味係咪咁犀利,一定要食到心滿意足☺️🌟首先我哋叫左個開胃菜——鮮蝦柚子沙律🍤。鮮蝦搭配上柚子的清新,口感既紮實又涼爽,微微的酸甜真的令人好開胃~食左就好期待下一道。🌟然後就來到呢個令我地意猶未盡嘅泰式生蝦刺身,一啖刺身,新鮮的蝦肉配上泰式醬料,真的好味到爆。🌟 再來就係佢地特色嘅冬陰功炒蜆。冬陰功湯底酸辣適中,煮出來的蜆更加鮮美可口,口口都系鮮美嘅蜆肉,令人忍不住多吃幾口。最後,點可以唔點上一份鮮蝦柚子沙律。口感清脆的柚子配上新鮮的鮮蝦🍤 ,真的好正嘅使人停不下口,我哋一致讚好👍🏻。我哋好滿足,全部的味道都好對胃口,份量適中,好足味喔!除此以外,店員服務態度超好,我哋一直叫,食物黎得又快又正確,店員的專業值得一百分💯。""泰"",一家真心為食客能感受到泰國料理嘅泰國餐館!🍽️🍹