2011-01-25
是晚為周年紀念日, 跟honey去慶祝慶祝! 每年都會去1d特別地方擦一餐, 今次都唔例外!咁耐以嚟都未試過全炸宴, 諗下都覺得油膩, 但呢度每一件天婦羅都好好味, 成餐dinner張吸油紙都只係得叮點油漬! 勁呀!!晚宴係有免泊3小時服務, 所以都幾方便~!這晚叫了十多款式食物, 款款都唔錯, 但想特別提及幾款:蕃薯乾 - 比新鮮蕃薯還好味, 甜甜的, 煙煙un un, 好似食年糕咁, 反而個炸蕃薯就好普通, 雖然睇住佢即切即炸, 但件蕃薯唔夠甜!舞茸 - 舞茸聽得多, 但天婦羅舞茸真係第一次! 好特別, 近舞茸正中間就煙煙un un, 葉子位置就炸得脆脆的! 口感好好!!kinki - 鹽燒kinki就食過好多次, 炸kinki就第一次! ok wor! 唔係好油, 同鹽燒差唔多, 內裡d 肉都係好嫩滑多汁! 魚尾魚鯺都炸得脆脆的, 好似食薯條咁!海膽 - 海膽炸得過左火少少, 所以太過cream狀, 可能係塊紫菜既包法問題la, 都係壽司廣整得好d~帶子 - 表面是剛剛熟的, 但內裡還是生, 唔清楚真係咁炸法呢~! 唔理咁多, 照食左, um.....ok la~! 好軟熟, 但
晚宴係有免泊3小時服務, 所以都幾方便~!
這晚叫了十多款式食物, 款款都唔錯, 但想特別提及幾款:
帶子 - 表面是剛剛熟的, 但內裡還是生, 唔清楚真係咁炸法呢~! 唔理咁多, 照食左, um.....ok la~! 好軟熟, 但帶子鮮味唔夠~!
蜜瓜 - 甜品, 好好好甜, 雖然冇夕張蜜瓜咁甜, 但都好好好好味~!! 激讚!