2013-01-17 70 views
星期六晚同班朋友去呢度bbq, 我哋前一晚已經卜定、幾點到, 所以我哋去到已經有爐俾我哋燒!!天台度d野食已經擺得是是正正, 紙巾、膠手套、蜜糖調味粉任攞任用, 真係好!夠方便! 仲有個燒爐有網, 自己可以用夾燒, 唔洗下下拎叉. 我見到有我中意食既豬頸肉同鴨胸tim阿!! 就擺係個網度慢慢燒一邊又同班朋友吹水, 真係夠晒寫意. 見豬頸肉同鴨胸都燒到7788就加埋d孜然粉同辣粉, 呢d就放係爐旁邊夠就手!! 味道有小小辣同蘇味,豬頸肉好爽口彈牙, 鴨胸有咬感而且嫩口!好味!!總覺得燒出黎既野食特別香加!! 食到悶我就落左樓下同朋友釘飛鏢机、唱歌啦.
夠方便!
Other Info. : 呢個天台bbq真係個朋友吹水、家庭聚會既好地方, 下次要揾班同事黎b多次先, 反正宜家天氣啱晒la!
  • 豬頸肉,鴨胸