喺軒尼詩道官立小學對面有間叫「島聚」嘅餐廳,用落地玻璃裝修,坐喺入面食野可以見到電車緩緩駛過,感覺悠閒~🥰就像一個位處繁忙灣仔中的一座島嶼。❤️蒜片欖油虎蝦炒意粉🍝有d辣椒籽辣辣地略嫌多左d油虎蝦大大隻意粉好有口感❤️跟餐飲品嗌左熱伯爵茶☕️。鍾意佢一個玻璃壺上,可以慢慢一杯杯自己倒黎飲,好chill~🥰❤️All Day Breakfast好豐富!有煙三文魚、牛油果🥑、炒蛋、沖繩紫芋栗子🌰薯餅、沙律🥗、乳酪及酸種厚多士。我尤其鍾意食佢個乳酪同薯餅。乳酪有藍莓🫐、士多啤梨🍓和燕麥脆片,口感豐富~😋沖繩紫芋栗子🌰薯餅入面有粒粒栗子,甜甜的。牛油果🥑夠熟腍。❤️跟餐飲品嗌左熱玫瑰咖啡☕️。有玫瑰🌹香~🥰❤️炸咸蛋黃雞翼雞翼剛炸起,熱到辣嘴!皮脆肉嫩,鹹蛋黃口感粉。❤️芒果芝士蛋糕伴牛角窩夫配雪糕除左芒果🥭重有士多啤梨🍓同藍莓🫐。水果的酸甜中和了窩夫和芝士蛋糕的甜。芝士蛋糕切成一粒粒,都幾大粒。乳酪雪糕,酸酸地好開胃。搽雪糕🍦落窩夫上面食,超正!😋👍🏻喺呢間餐廳一邊食一邊同朋友傾計,感覺放鬆~🥰今次去完呢間餐廳我已經愛上了它~已經諗緊幾時再黎過了~

❤️蒜片欖油虎蝦炒意粉🍝
有d辣椒籽
辣辣地
略嫌多左d油
虎蝦大大隻
意粉好有口感

❤️跟餐飲品嗌左熱伯爵茶☕️。

❤️All Day Breakfast
沖繩紫芋栗子🌰薯餅入面有粒粒栗子,甜甜的。
牛油果🥑夠熟腍。

❤️跟餐飲品嗌左熱玫瑰咖啡☕️。有玫瑰🌹香~🥰

❤️炸咸蛋黃雞翼
雞翼剛炸起,熱到辣嘴!皮脆肉嫩,鹹蛋黃口感粉。

❤️芒果芝士蛋糕伴牛角窩夫配雪糕
芝士蛋糕切成一粒粒,都幾大粒。
乳酪雪糕,酸酸地好開胃。搽雪糕🍦落窩夫上面食,超正!😋👍🏻

喺呢間餐廳一邊食一邊同朋友傾計,感覺放鬆~🥰
今次去完呢間餐廳我已經愛上了它~已經諗緊幾時再黎過了~