2019-05-28 120 views
身為90後一定有睇過百變小櫻magic card~ 見到最後呢間餐廳既主題係小櫻,就約同朋友晚上去食下點心,重溫一下童年回憶好靚每人都有嘅贈品可惜當晚人流比較多,所以唔可以坐係卡位,如果唔係打卡一流不過店內嘅打卡位唔多,只有牆壁上既海報,同埋枱面有啲字派比顧客影相留念雖然呢度食點心,但都有啲港式小食,當晚叫咗個西多士,其實主要係因為覺得基路仔好得意😎,當然味道唔錯,上枱嘅時候食物都係暖嘅,上菜速度唔算太慢之後食物陸陸續續上菜,其中一個紫薯流沙包比較遜色,因為餡料唔係流心,凍左少少,但味道整體來講都不過不失最香嘅莫過於呢個黑松露蝦多士,配上酸甜醬汁食另外仲有櫻花味蝦餃,當然唔係好食得出櫻花味,但都幾好食嘅😆呢個春風得意腸都唔錯,裏面春卷嘅餡料都夠,熱而且春卷皮都脆最後要介紹嘅係基路仔奶黃流沙包,份量好大,我哋四個人分都夠食,而且今次真係名副其實嘅流沙包其實呢度嘅點心水準實在唔錯,但有個唔好處,就係連熱茶都要計錢,令本來諗住飲啖熱茶既我感到少許意外不過整體而言都算係唔錯既體驗,值得一試

好靚

每人都有嘅贈品

可惜當晚人流比較多,所以唔可以坐係卡位,如果唔係打卡一流

基路西多士

紫薯流沙包

最香嘅莫過於呢個黑松露蝦多士,配上酸甜醬汁食

黑松露蝦多士

另外仲有櫻花味蝦餃,當然唔係好食得出櫻花味,但都幾好食嘅😆
櫻花蝦搞

呢個春風得意腸都唔錯,裏面春卷嘅餡料都夠,熱而且春卷皮都脆

春風得意卷

基路仔奶黃流沙包

不過整體而言都算係唔錯既體驗,值得一試
基路西多士
黑松露蝦多士