2018-02-24
係紅橋我覺得呢間甜品店都幾高質😍之前已經試過佢地嘅班戟,今次朋友話想食梳乎厘,所以就帶咗佢嚟呢度啦😘不過座位唔多,大概只有12個座位🤔但係呢度裝修得好靚,帶比人小小屋企嘅感覺😳仲有好大隻熊啤啤陪我坐🐻😍#巨人班戟 ($98)😋好味指數:(8/10)有得揀楓糖、藍莓或者雜莓😳今次就揀左雜莓🍇🍒一共有三舊班戟層層疊咁疊住咗😳食落去好有蛋味, 整得啱啱好,上面微微金黃色,而入面就夠晒鬆軟😳另外佢有一個雜莓果醬, 食落去有少少酒味😛仲見到少少一粒粒嘅藍莓😆除此之外仲有一個杯仔裝住啲cream🤤有一球士多啤梨雪糕,下面就有一塊曲奇餅🍪最得意係佢有一啲細細地粉紅色帶點鏡面嘅粒粒喺度😚原來係爆炸糖嚟咖💥鍾意點雜莓醬食又得🍒🍇加啲cream一齊食又得🎂連雪糕一齊食都得🍨得咗😍👍🏻.#海鹽焦糖醬焦糖脆脆可麗餅 ($54)😋好味指數:(7.5/10)講下個可麗餅先😚側邊係脆脆地,中間有啲部分係淋淋地咁😍食到小小嘅蛋香,都幾好味😆上面就有啲焦糖脆脆(即係以前天使蛋糕灑係面頭果啲😆)另外仲有啲海鹽焦糖醬,食落去咸咸甜甜咁🤔而舊焦糖雪糕唔會融得太快😍整體上嚟講食落去都比較甜,因為大部份都係焦糖🤔如果唔鍾意太甜嘅
#巨人班戟 ($98)
😋好味指數:(8/10)
有得揀楓糖、藍莓或者雜莓😳今次就揀左雜莓🍇🍒
除此之外仲有一個杯仔裝住啲cream🤤
有一球士多啤梨雪糕,下面就有一塊曲奇餅🍪
#海鹽焦糖醬焦糖脆脆可麗餅 ($54)
😋好味指數:(7.5/10)
整體上嚟講食落去都比較甜,因為大部份都係焦糖🤔如果唔鍾意太甜嘅朋友建議揀其他口味😎
#自家製鮮水果茶 ($42)
😋好味指數:(7/10)
食甜野飲返杯水果茶咋啱啱好喇🍵black tea再加上幾種唔同嘅水果,清清地唔會太甜😚
⭐溫馨小提示
📌 班戟製作時間20-40分鐘
📌巨人班戟係星期五限定,意思係星期五可以淨係單點一個巨人班戟, 其他日子就要點多樣menu上嘅嘢😫