2019-01-10 284 views
今日放工之後同朋友去銅鑼灣搵野食,行過加路連山道,見到一間食貴陽牛肉麵既小店,就入左去試。入面既環境係咁,你可以睇到少少廚房。打開餐牌,見到有唔少選擇,唔知點揀好,就問侍應有咩推介,佢就介紹左呢度既招牌菜-紅繞牛肉麵。不過,我既朋友係完全唔食得辣既,所以佢就叫左碗唔辣既,而我就叫左碗BB辣既。BB辣望落去都唔算好辣,如果食得辣既可以自己再加辣椒油。下面就係清湯牛肉麵。碗湯真係好香,唔怪得間店叫碗碗香,而牛肉又煮得好腍,入口即溶。我地仲叫左兩杯苦丁茶,侍應話食辣野最好配苦丁茶,我係第一次飲呢款飲品,故名思義,佢就係有少少苦既,飲完佢又真係好解辣喎,所以建議大家黎呢到食野都要點黎試下啊!埋單總共食左$150,銅鑼灣黎講都算ok。

入面既環境係咁,你可以睇到少少廚房。

下面就係清湯牛肉麵。

埋單總共食左$150,銅鑼灣黎講都算ok。