2018-04-28
海鮮半自助火鍋 近年好盛行 但質素、價錢好參差。同事話帶我去銅鑼灣 鵝頸橋附近一間中價邊爐 紅白酒任飲 嘩 即刻去啦 紅白酒任飲~ $288藥膳套餐 / $368 海鮮餐 識揀梗係揀海鮮~ 海鮮拼盤 人頭計~ 有大蝦 貴妃蚌 象拔蚌 鮑魚 青口 扇貝 生蠔。全部都唔錯 幾新鮮 特別是大蝦 扇貝 鮮甜爽口彈牙 鐘意食海鮮既朋友唔好錯過。特色湯底~ 冬瓜白肉卜卜蜆鍋。店員拎黎既候 我都嚇一跳。冬瓜厚切一大件 白肉和蜆好多好豐富 仲有蕃茄紫洋蔥等既配料 足料到淨係食呢d餸都飽。即炸響鈴 太誇張。成枝酒咁長 好好味 豆香味濃 又夠脆口~ 安格斯牛肉 yummy 高質牛肉 入口有種即溶感 肉味夠香~唔夠皮既朋友可以再任點肥牛!誠意手工餃子 丸類 絕不欺場。餃子細細隻 但餡料好正。墨魚滑夠曬彈牙 特別喜歡釀冬菇 冬菇juicy 配豬肉 幾得意。其實仲有好多火鍋配料任食 只是太飽 只可以order到蔬菜類 要一讚既係 菜類新鮮仲要多款式。最後仲有即制心太軟 真是太豐富了嗎~
$288藥膳套餐 / $368 海鮮餐 識揀梗係揀海鮮~
即炸響鈴 太誇張。成枝酒咁長 好好味 豆香味濃 又夠脆口~
唔夠皮既朋友可以再任點肥牛!
最後仲有即制心太軟 真是太豐富了嗎~