2011-01-10
呢塊牛扒係咪好巨型呢? 我之前食過一次, 好有牛味, 佢哋吾落太多醃料, 盡量保持食物本身的味道. 無錯, 我們吃食物, 是吃醃料.很多餐癮的意粉用油 (希望是橄欖油) 撈過, 又或撈哂汁, 係好味 d, 但無咁健康, 而且顧客沒有了選揮的權利. 可是 Chow Chow 吾會, 佢哋 d 意粉好純, 無油, 怕肥的我吃得很安樂. 醬汁不是擱在一旁便是用個小容器另上, 顧客隨心意加入食物裡. 我見過有顧客想要多些汁, 我忘記是老闆還是侍應, 很樂意的再奉上. 又以蔬菜, 我吃過「祖XX意大利餐廳」的雞扒午餐, 吾止一條菜都無, 連一粒什豆都無. Chow Chow 的蔬菜多元化, 同顏色的蔬菜含不同的營養, 況旦碟上五顏六色, 賞心悅目, 令人格外有胃口. 蔬菜清清淡淡的烚熟, 我們這些食肉獸香港人, 千祈吾好嫌它淡, 咁煮法, 對我們健康才好啊!回歸正傳, 這次我貪得意, 食牛扒要全熟, 可能係咁, 衰咗, 「鞋」咗, d 味也吾知去咗邊 我吾會衰一次就賴人, 因為上次都好味, 所以, 下次, 我會做個正常人咁叫牛扒, 再同大家分享.