2021-08-12
是日早收工,即刻約朋友黎齋啡聚下😁因為疫情期間收6點🥲鋪頭分開兩邊,裝修好特別,走文青風格,感覺好舒服,重有個鞦韆打卡用😆呢間係一間純素餐廳,連蛋、奶都冇用,素食人士可以放心食👍🏻*植物牛肉、蕃茄、火箭菜薄餅 $138*本身勁鍾意食麵粉類嘅野🙊🙊呢個pizza個邊勁脆,芝士個質地都幾似😆😆食落都唔知係食緊素食*泰式香芒牛油果蝦沙律 $125*份量非常足夠,成個擺盤好靚☺️沙律汁好開胃,重有好多椒同青木瓜絲,辣辣地好正,堅有泰國風味🤤🤤蝦個樣像真度極高,咬落去比較爽口😆*純素朱古力布朗尼 $30*朱古力一向係我至愛,純素因為冇加奶同牛油嘅關係,個質地冇咁粘身,但食落一樣好重可可味😋😋*伯爵茶純素蛋糕 +$48*純素蛋糕日日不同,今日係伯爵茶,食落真係好重茶味!幾特別😋😋下次可以再試下其他是日蛋糕😍*Expresso Tonic* & *Chocolate Latte*套餐包埋野飲,太熱嘅關係,兩杯都叫左凍飲☺️Expresso Tonic夏天最岩飲,飲完個人gur哂😂Chocolate Latte雖然冇用牛奶用左oat milk代替,但個味同平時嘅朱古力奶一樣,好好飲😋
*植物牛肉、蕃茄、火箭菜薄餅 $138*
*泰式香芒牛油果蝦沙律 $125*