2011-02-21
幾個好耐冇見既女士在銅鑼灣搵地方落腳傾偈食晚飯, 沒有想太多就來了這裡, 貪方便。等位從等到傻, 好彩餐廳外有櫈坐, 一邊坐住等一邊傾偈。四個人一共叫左一個2人套餐+一個意粉+一個小食拼盆。小食拼盆: 肉腸惹味, 正! 薯條雖似雪藏貨色, 外面微脆內軟, 甚得呀妹歡心。雞翼炸得岩岩好, 唔錯。2人套餐: 露荀忌廉湯, 露荀味雖淡, 但不失香滑。燒豬仔骨焗得過火, 肉又靭又鞋, 醃料雖多而濃, 可惜未能釣起鮮味, 呀妹仲話上次屋企整既仲好味。反倒是Pizza芝士份量十足, 一拿之下半溶的芝士被拉成長長的芝士絲, 食落口香濃得來又不會死鹹, 配合其他饀料如菠蘿及辣肉腸更是美味。大蝦白汁蘑菇意粉: 大蝦乃一段雪藏中蝦, 有雪味冇鮮味, 就咁食汁蘑菇意粉仲好味。我地一邊食一邊傾偈, 侍應雖然不多, 但仍盡量定時為我地添水, 而且仲係暖水, 實在細心。雖然食物質素麻麻, 但加埋服務, 價錢都算合理啦~~
沒有想太多就來了這裡, 貪方便。
等位從等到傻, 好彩餐廳外有櫈坐, 一邊坐住等一邊傾偈。
四個人一共叫左一個2人套餐+一個意粉+一個小食拼盆。
雖然食物質素麻麻, 但加埋服務, 價錢都算合理啦~~