2019-02-15 413 views
@lucycoffeenfood ————————————————————————可能適合對象:#全素蛋糕 #純素焦糖炒果仁蛋糕甜度(5星最甜):⭐️濃度(5星最濃):⭐️🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️🏷:✔️(另加20蚊)💬:一班店員詩文有禮貌。環境好舒服,雖則地方不大,但係佢哋都唔會夾硬放好多檯係入面,絕無沙甸魚罐感。個日去到,陽光好充足,坐係入面,聽住音樂,食住件餅,飲杯咖啡,沈思嘅好地方,Like!🛒:長沙灣 #cakeup_長沙灣站🔘:件裝/ 個裝 6”(早5日前透過FB or IG或者whatsapp 5508 8318 到訂)💰:$48/ $380————————————————————————性價比:中由於係二月,我哋有一個好朋友係全素食人士,所以我哋都開始去搜羅全素蛋糕,可以的話,又預先去試吓,做足準備去訂俾一個蛋糕俾好朋友。Lucy 嘅蛋糕,其實係坊間已經好出名,前排亦都好好彩,去到唔洗等位,仲搵到個好位坐。上面都有講到,整體環境好舒服,不論食客還是店員都好有質素,有人講嘢嘅,但絕不吵耳。用到自然光照射舖頭入面,好舒服!叫咗一杯Long Black(較
可能適合對象:#全素蛋糕 #純素焦糖炒果仁蛋糕
甜度(5星最甜):⭐️
濃度(5星最濃):⭐️
🍴:餐具 ✔️ / 蠟燭 ✔️ / 冰袋 ✖️/ 紙盒✔️
🏷:✔️(另加20蚊)
🛒:長沙灣 #cakeup_長沙灣站
💰:$48/ $380
————————————————————————
性價比:中

叫咗一杯Long Black(較酸,不過唔係重點,介紹返蛋糕),同埋一件焦糖炒果仁蛋糕。嘆嘆!蛋糕糕身,軟硬度適中。不過始終冇蛋,once一叉完個蛋糕,都未必可以做到好粘身,所以比較上會鬆散啲(唔似濕沙),但口感唔差。

內裡夾雜咗好多nuts,每啖除咗蛋糕,都食到nuts,好足料。Moist嘅程度不弱,唔係乾身鞋口。而焦糖淋咗係蛋糕上嘅部分,亦冇話好甜,拿捏得幾好。

其實蛋糕本身食落已經唔悶口,因為好有咬口,但再錦上添花係蛋糕面上嘅焦糖果仁,脆口,食得出係新鮮果仁。但唯一敗筆係可能焦糖太杰,會幾黐牙。不過果仁分量叫唔孤寒,一件蛋糕上都叫有五整粒果仁,幾好。

整體唔錯,所以,等等啦,遲下我哋會訂個全素蛋,等睇個Post,睇下最後訂邊間啦!
————————————————————————
#cake #birthday #蛋糕 #生日 #生日蛋糕 #birthdaycake #hongkong #hkig #香港 #香港限定 #hkbakery #caketionary #caketionaryhongkong #呃like #相機食先 #假日好去處 #cafe #咖啡店
純素焦糖炒果仁蛋糕