2022-06-19 2604 views
好味指數:🤤🤤🤤🤤抵食指數:🤭🤭🤭🤭一間毫不起眼、望落以為只做外賣嘅家庭式pizza店,估唔到可以俾到咁大驚喜我😲😲為咗要去逗弄朋友家嘅🐱bb,特登走入屯門🏃🏽‍♀️響純素朋友嘅帶領下,嚟試試呢間常嚐素😎朋友一講自己係純素,店員即刻好細心咁講解邊d菜式本身係/可以轉做純素,最驚喜嘅係原來有純素芝士🧀🌟素肉總匯pizza🍕平時食pizza我一係要芝心批,一係要薄批,因為覺得冇芝心嘅批邊又乾又硬又寡… 但呢個pizza嘅批邊同批底係非常鬆軟,好似新鮮出爐麵包咁嘅感覺。pizza餡嘅素肉一d都唔似我過去食開嘅素肉,口感同味道都好似真嘅一樣,亦冇嗰種一咬就覺得豆製品嘅感覺。✅鮮茄素肉醬意粉🍝呢個相較冇咁驚喜,可能因為我食pizza先🤣個蕃茄base同pizza餡一樣,素肉都冇乜分別。但係佢哋特登將pizza用剩嘅純素芝士都加埋落意粉度,覺得好細心👏🏾📍常嚐素 (屯門)屯門井財街青棉徑5號金寶大廈地下7D號舖
好味指數:🤤🤤🤤🤤
抵食指數:🤭🤭🤭🤭

🌟素肉總匯pizza🍕

✅鮮茄素肉醬意粉🍝

📍常嚐素 (屯門)
屯門井財街青棉徑5號金寶大廈地下7D號舖