2018-01-19
最近純素Burger店Veggi Monster 網上熱爆,食素嘅我緊係要跟貼潮流去試下啲Burger有幾爆六點嘅時候去到,買嘅時候無人,買完人開始越黎越多,唔少係外國人。我買左一號黑袍巨人$68,免費加送烏龍茶到我攞外賣啦,個恐龍紙袋好可愛(但後面Tagline打錯字)「黑袍巨人」果然名副其實,Size夠哂巨型,但漢堡賣相普通,餡料鋪排得唔好,導致我唔可以完整禁攞起個包黎影相同食食黑袍巨人食得出Veggi Monster有花心思去研究食材配搭同做法。漢堡「包」用竹炭做,口感比較乾身。漢堡「扒」用黑松露、黑豆同藜麥做,味道創新,有非常高嘅果腹感,但處理方法唔夠好,以致扒嘅外邊出現變硬嘅情況,感覺唔太新鮮。另外,漢堡餡料仲有素芝士同羽衣甘藍。整體黎講我覺得$68食依個外賣Burger有少少貴,不過下次我會再黎,試下其他平啲嘅口味。
我買左一號黑袍巨人$68,免費加送烏龍茶
到我攞外賣啦,個恐龍紙袋好可愛
(但後面Tagline打錯字)