2022-06-09
今次介紹小編一年可能食1-2次菜式~食齋😂不過久唔久一餐都覺得唔錯~依間重新裝修過又睇下佢野食有冇變化😃帶埋大家一齊睇👀竹笙素生翅味道幾好·食落好似碗仔翅口感·用料唔輕手·分左幾碗都係每碗夠料食👍佛門齋鹵味酸齋~咖哩齋~叉燒~素鵝~素雞·色素唔會好勁·雖然唔會好油膩但味道差左d羅漢齋炒麵豆腐~紅蘿蔔~雲耳~粟米仔~白菜~冬菇等等材料好多·醬汁夠味唔算好濃·麵餅有小小脆口感唔錯香酥荔卷芋頭味足~入口表面有小小酥脆幾好味·小編覺得唔點醬比較好食·同埋食1-2舊都飽肚·叫之前諗諗仲會叫咩餸免得食唔哂🥲豆乳浸勝瓜雲耳蕃茄味道算清清地普普通通·勝瓜唔會煮到太淋無哂咬口·湯頭清清地唔算好油可以飲小小👍錦滷雲吞炸雲吞塊皮唔算好厚之餘仲幾脆口·碗醬汁方面用上好多配菜~酸甜味唔濃~相反小編覺得配荔卷個醬比較好味同夾得上👍—————————————————☻非專業食評·純個人口味☻📍總結:Er…好似無之前咁好食😂唔知係咪轉左食材或者廚師呢~不過不失啦~食齋有冇話邊度多選擇或者好味架~不妨話俾小編知🙂
竹笙素生翅
佛門齋鹵味