2018-11-01 61 views
男朋友鍾意食素,但係香港食素嘅選擇唔多,大部份都係傳統嘢食。上網見到啲間評價ok,又近近地,於是帶男朋友夜晚一齊黎撐枱腳。我地六點已經去到,冇乜人,到七點已經滿座。環境乾淨企理,比一般傳統素食店多份現代感,啱年輕一代食。呢到係半自助式,每人可以揀一個主菜,其他甜品,飲品,拌飯等等都係可以任食的。等緊主菜嘅同時,就出去望下有咩好食啦。見到啲嘢食五顏六色,未食已經開心😆拌飯嘅材料有好多,仲有杞子,明目呀,啱晒追求健康嘅人。仲有啲涼拌,沙律,甜品。泡菜真的不錯,不是太辣。南瓜tart有平時食蛋tart嘅甜味,但又無乜油,食多幾舊都無油腻感。仲有熱辣辣嘅豆腐花,加埋最愛的芋圓地瓜圓,未食主食已經想食甜品飽🤣仲有粥品區,湯品區,飲品區,真係麻雀雖細,五臟俱全。素芝士炸素魚腐漢堡。芝士配蕃茄好fresh ,漢堡皮食落係脆ge👍驚喜係魚腐,好有魚味!完全唔覺得係素。素豬肉流心芝士漢堡扒。用生菜包住漢堡扒,加啲泡菜,點辣醬,食起嚟冇咁油膩感。漢堡扒煎得香脆可口。素芝士炸素魚腐漢堡。芝士配蕃茄好fresh ,漢堡皮食落係脆ge👍驚喜係魚腐,好有魚味!完全唔覺得係素。最後整左個年糕鍋,啲豆卜索晒d清湯,食

最後整左個年糕鍋,啲豆卜索晒d清湯,食完一粒又一粒 。

食左90分鐘,無諗到食素可以食到甘飽,又健康,不錯。