2018-12-13
從來覺得香港不是一個素食者友善的地方,尤其價錢是十分不友善,在一般選擇少用料不精冇乜創意的情况下亦夠胆收一個中上上的價錢!都是去台灣好!這店正價也是嚇一跳,閒閒地成百蚊碟菜,我以為用有機。Sorry 冇機啦。但平日午市套餐價卻出奇地貼地,只是四五十蚊快餐價加一茶錢咁,忽然變身成素食大家樂,是吃個vegan fast lunch 好地方。叫左一個乾炒牛河,炒得比好多真牛河還香,有鑊氣,而假牛肉 諷刺地比很多雪藏牛肉有味, 有種素鹹魚的鹹鮮味, 真係食素好過食肉。另一個係煲仔飯, 大大煲, 完全冇諗過, 素食煲仔飯味道一啲都唔寡, 真係有煲仔飯嘅風味。 如果有飯焦更好。再來是揚州炒飯, 不過不失,雖然冇乜材料炒,但假叉燒的味吊起成個飯, 幾好食, 假肉萬歲!所有套餐都送燉湯, 牛蒡紅蘿蔔粟米加雜豆, 飲起味道清甜, 冇肉卻有豆補底,湯起沙,飲起上嚟口感一樣厚身, 但一啲都唔肥膩, 十分健康。素食午餐平平哋值得推介, 但留意初一十五號冇呢支歌仔唱。
素食午餐平平哋值得推介, 但留意初一十五號冇呢支歌仔唱。