2023-03-19
素食餐廳繼續搵,因為當日去睇子華神所以係山林道搵食。素食放題緊係要試啦!因為午市冇預訂,睇完食評有提及要排隊,所以就預早少少到,去到都已經有隊了,午市開始前有職員mark人頭,之後都好快可以入座,佢係一輪咁入,冇咩派籌等位既野,基本入第一輪就坐滿。食物款式都算多,一輪先夾少少,芋頭紫薯控既應該會好開心,有好靚好吸晴既紫薯球,微微甜紫薯味其實唔係太食得出,有芋球同芋頭馬蹄既東東,我覺得好好好好食,可惜第2輪出去拎時已經冇晒,第三輪拎水果甜點先見到但都食唔落冇拎嚕。蔬菜類都好多款可以揀,西蘭花,菜心,椰菜花等等,個椰菜花小小辣好好食!仲有炒麵炒飯,麵咸左少少,滷水蛋好味,入口微微甜,好味要食。第一輪錦滷雲吞幾好食,第二輪refill個餡太少食唔太到餡,而且冇汁醬就失左少少色。咕嚕合桃,開初以為係麵根之類既食材混合桃,冇意識到主角係合核,因不喜合桃唔啱食小食甜點有芝麻餡煎堆正呀!仲有芝麻卷,紅棗糕,綠豆沙,碗仔翅,菜蔬饅頭等等,碗仔翅睇佢稀流流但都唔失禮,夠味之餘口感都唔錯。饅頭仔涼左皮就un,就中包味不太特別,夾主要黎影相靚d🤣整體都幾好,款式唔算少,雖然大部份味道唔算太出,清清淡淡幾健康
饅頭仔涼左皮就un,就中包味不太特別,夾主要黎影相靚d🤣
整體都幾好,款式唔算少,雖然大部份味道唔算太出,清清淡淡幾健康。環境都唔錯,拎食物時大家圍住食物區,又唔覺好迫或撞到人,冇搶夾之類情況發生。
而餐廳都要求食客用完餐具杯碟自己放返去回收區,我地就最後先一次處理,職員都主動幫接收我地手上既餐具,都好好禮貌。
好抵食