2021-10-02 600 views
放Lunch 去咗試呢間素食拉麵店,雖然間鋪要行到入去條巷差唔多最入嘅位先見到,但個日去到嘅時候已經有好多食客排隊。坐低之後即刻落單,叫左個四菇濃湯嘅拉麵,配料就揀咗(1) 白菜冬菇木耳餃、(2) 自家製溏心蛋同埋(3) 滷水猴頭菇。麵一嚟到就即刻試咗啖湯底先,啖湯飲落去有少少杰身,但我覺得浸菇味唔算好突出。猴頭菇炆到好冧,溏心蛋啱啱好,反而個白菜冬菇木耳餃有驚喜,食落去好爽口清新,值得一試。不過,個豆卜索唔到啲湯汁,變咗食落去嘅時候乾噌噌,有少少扣咗分。成個拉麵盛惠98蚊,同其他拉麵店收費差唔多,貴唔貴就見仁見智啦,不過喺中環食飯都差唔多呢啲價位上落嘅。
四菇濃湯三餸拉麵

Other Info. : 有少少人手不足嘅情況,Lunch Hour得一個樓面,又要執枱,又要招呼客人,又要收銀。不過喺咁嘅情況之下,侍應嘅服務態度都好好,對住客人完全無唔耐煩嘅表現,值得一讚!
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$98 (Lunch)