2020-01-01 213 views
想食齋,但又唔想食中國菜,於是搵吓有冇素食西餐,結果响石塘咀一田百貨嘅商場(香港商業中心)搵到Green Tech Café……聖誕新年期間,呢間餐廳仲推出聖誕素食,食品擺設有心思之外,最重要係真材實料。首先係前菜,放了沙律菜同一棵用麵包同素肉砌成嘅聖誕樹,好味之餘,麵包焗得好香又唔會太乾身,一言以蔽之:正。不過,我最喜歡係個湯,我叫咗南瓜、朋友另加一份蘑菇湯,真材實料,質感濃稠。最驚喜嘅係主菜--素漢堡,講真veggie burgers同beef burgers試過唔少,但今次呢塊素肉burger既有咬感,煮得又香,畀真正牛肉仲好味,真係唔講得笑。至於另外叫嘅卡邦尼意粉Carbonara Pasta,廚師抵讚,因為好多餐廳嘅意粉通常係硬身,好似唔熟咁,但呢間嘅意粉香熟又爽,做得好好!而且大大份,絕不欺客。甜品,我哋揀咗芝士蛋糕,餅底原來唔簡單,用果仁做出嚟!以$198蚊一個套餐嚟講,超值!
Other Info. : 呢間素食西餐對正皇后大道西,响正地下,樓底高,座位寬敞,佈置新穎明亮,適合一家大細,值得推薦!
2019-12-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 未來素漢堡
  • 卡邦尼意粉