2018-11-13
喺見到有位朋友post左一間餐廳嘅食物相,有海南雞飯仲有漢堡食,再睇埋佢講原來全部都係素食令我好有興趣想試一試,望一望search下 原來就係尖沙咀嘅Green Common入到去除咗你可以坐低食之外,仲有一部份係出售嚟自世界唔同地方嘅素食產品。我哋係晚餐嘅時間去嘅人流都非常之多,估唔到香港原來係有咁多人鍾意素食海南米走雞呢個植物雞配黃薑米,佢個賣相就整到好似海南雞飯咁而醬汁亦都好似平時海南雞飯咁有三種,要整到雞個樣都要花d心思,不過真係要整到食落去似係雞個質感就唔係咁易,我相信佢亦都唔想整到係咁。植物雞食落你會食到好有豆味,應該大豆係主要嘅材料,再薑蔥配食 味道都唔錯 完全油膩 係幾好食嘅未來漢堡Plus呢個素食漢堡望落去個樣同真嘅係冇分別,原來除咗個樣之外,個味道同真嘅漢堡個分別都唔係好大,味道係十分之相近而最大嘅分別我覺得係係落只係冇咗煎肉果一種油香,而且完全唔油膩係好食嘅
海南米走雞
未來漢堡Plus