2021-04-09
一間非常IGabel既餐廳,裝潢,餐具都有種古樸既味道,配上一禪特有的創意特色純素料理,別有一番風味!我們叫了3個主食大家分享, 原本想輕食少少,可以留返個胃食甜品,但食完發現相當飽肚,唯有下次先再試甜品啦除左純素外,意外地都冇精緻澱粉,睇落好普通,但通通暗藏驚喜涼拌麻醬麵係青瓜麵, 可以掛起香濃既麻醬,唔會過濕,清爽既口感配搭, 拌碟用炸蓮藕片,好似薯片一樣,可以過下口癮日式烤野菜咖哩飯用左椰菜粒, 粒粒口感類似珍珠米,帶點爽脆, 各種顏色豐富既野菜,色彩繽紛又有營養而且飽肚~照燒汁豆扒漢堡包的皮是原粒大啡菇, 爆汁飽滿,烤得恰到好處! 豆扒既味道多樣,好食同時令我好奇原料係咩?飲品方面我點左杯美式咖啡,味道一般,但朋友點的焙茶鮮奶就好香好夾!價錢方面屬中上,但賣相同食材處理都覺得係值既!
我們叫了3個主食大家分享, 原本想輕食少少,可以留返個胃食 甜品,但食完發現相當飽肚,唯有下次先再試甜品啦
除左純素外,意外地都冇精緻澱粉,睇落好普通,但通通暗藏驚喜
價錢方面屬中上,但賣相同食材處理都覺得係值既!