2018-07-18
門面係靚靚落地玻璃,感覺舒服就入去坐喇。揀咗窗口吧枱位,望住人來人往嘅街道,同埋時大時細嘅雨,幾寫意喎。例牌叫咗個茶,烏龍茶夠甘香,添飲一次都仲好夠味,一壺茶夠兩個人飲。叫咗個波菜藜麥沙律,bb波菜好好食😍😍,個沙律汁好清新,有少少檸檬味同醋香,酸味適中入到口。欣賞佢加粟米粒,令個沙律多一份甜味,層次雖未算好豐富,仍然食得好滋味。波菜波蛋多士,講咗好嘢先,個多士係好食嘅,又夠脆。個汁同波菜獨立嚟睇都係唔錯,但放埋一齊,加上一個無味嘅波蛋,就好似碟頭飯,臨上枱先將所有元素放埋一齊咁。食得出誠意,但技術上可以改善。最後登場,雲石蛋糕。非常實在嘅做法,細細件已經好有飽足感,兩個人分嚟食都ok。甜度適中,無特別亮點,但都無嘢挑剔。後記:我覺得呢間cafe最大賣點係環境,有design過嘅燈光同各種配置,兩個人傾計又得,一個人hea都唔尷尬。另外佢定價好親民,五六十蚊一樣嘢食,芝士蛋糕都係二十蚊,變相可以叫多幾樣share食。