2022-11-04 106 views
呢間素食CAFE一直都係我既BOOKMARK LIST好耐!今次㚵於有時間去屋企附近呢間分店試一試.檸檬刁草忌廉意大利粉掛滿大量刁草碎既意大利粉相當豐富,一份絕對夠2個人share!雖然帶有忌廉汁但配搭上檸檬後整個感覺變得清新唔會膩.每啖意粉都感受到淡淡檸檬青香,相當開胃.配上爽膽露筍就令人覺得更清新無負擔既感覺,食多少少份量都唔會覺得heavy. 韓式不可能純素煎蛋拌飯(暖食)平時係韓國餐廳我最常點既食物一定有韓式拌飯!飯面上充滿各式各樣既蔬菜,賣相好吸引.加上韓式甜辣醬後再拌匀蔬菜同珍珠米後每一啖都食到蔬菜天然既甜味及辣醬既辛香感,夠晒惹味.相比傳統有肉成份既拌飯,素食拌飯更突顯蔬菜清新感,除去肉膩感後更開胃.加上半流心煎蛋,濃稠既蛋黃令味道更香.朱古力香蕉撻香蕉同朱古力呢個絕配組合果然永遠唔會令人失望.朱古力撻用上黑朱古力,味道帶出可可既甘甜之餘又唔會過甜膩,撻內既甜味大部份源自香蕉天然既甜味.撻皮同樣用上黑朱古力製成,令朱古力味更濃厚.中間以朱古力慕絲及香蕉粒製成餡,幼滑香甜.特濃咖啡鮮橙汁將鮮橙汁加上Espresso呢個配搭夠晒fresh!酸酸甜甜既橙汁加上充滿堅果香既咖啡估

檸檬刁草忌廉意大利粉

韓式不可
能純素煎蛋拌飯(暖食)
朱古力香蕉撻
特濃咖啡鮮橙汁
將鮮橙汁加上Espresso呢個配搭夠晒fresh!酸酸甜甜既橙汁加上充滿堅果香既咖啡估唔到又幾match!
伯爵茶
甘香充滿彿手柑清香既伯爵菜消滯解膩.
Type of Meal
Lunch