2021-06-29 428 views
每次去到旺角油麻地果頭就會想食珍心素食,但可惜佢地收得早,夜少少就已經冇得食,好彩都有啲非素店提供唔少素食選擇,北方餃子源就係其中一間。用得餃子黎做生招牌,就緊係要食下啲餃子啦,鐘意食香口野既我一定會叫煎餃。煎素菜餃拎到上黎有少少嚇親,個餃前係半煎炸feel,熱氣指數以幾何級上升。個皮夠哂脆卜卜,個餡都仲好夠水份,唔會好乾,有啲蘿蔔呀木耳之類既基本野。個豆瓣醬稍為鹹左少少,點好少好少就已經夠味。素汁炆冬菇好正呀!啲冬菇炆到好稔,又吸收左好多汁,隻隻脹卜卜好飽滿,食落去好滿足。啲菜飯都做得好好,菜既size唔會太大,啲飯加左少少油咁,好香口但又唔會太油膩。麻醬撈麵冇乜特別,不過個麻醬似平時天使bb果隻,所以可能有蛋奶,vegan要注意呀。

用得餃子黎做生招牌,就緊係要食下啲餃子啦,鐘意食香口野既我一定會叫煎餃。煎素菜餃拎到上黎有少少嚇親,個餃前係半煎炸feel,熱氣指數以幾何級上升。個皮夠哂脆卜卜,個餡都仲好夠水份,唔會好乾,有啲蘿蔔木耳之類既基本野。個豆瓣醬稍為鹹左少少,點好少好少就已經夠味。