2023-02-01
基地叄已經係第三間分店了!今次嘅新分店用紫色💟做主題,一入到門口已經覺得勁靚😳紫色梳化配合紫色燈光,夠型之餘睇落去都好舒服😌連張餐桌都用紫白色,配埋燈光放食物上去影相覺得特別靚🤩🍴食物1️⃣基地叄重奏$128: 前菜擺盤已經好驚喜!有點似食緊Tea Set咁🫢柚子漬海鮮(帶子、蝦、魷魚);法式田螺及風乾火腿配蜜瓜,食完好開胃。2️⃣基地海鮮湯$88: 有大蝦及帆立貝,湯既味道充滿海鮮味道🦐🐟加了酸酸甜甜既沙律醬既多士,口感好脆卜卜👍🏻3️⃣龍蝦牛角包$128: 我哋係最後先食牛角包,但個包都保持到好鬆軟😳而且充滿牛油香味!龍蝦🦞餡料都好多,可以食到啖啖的龍蝦肉👍🏻調味適中,沙律醬唔會蓋過龍蝦嘅味道。4️⃣法式春雞鵝肝飯$208: 春雞肉質好滑嫩,仲加入羊肚菌及鵝肝粒,飯粒吸咗幾樣材料嘅香味,令味道更多層次😋5️⃣黑松露寶雲酥羊架$248: 羊架有4塊,好厚肉而且肉汁💥加入黑松露味道幾夾,令我很回味!🍸飲品1️⃣Taro Vanilla Smoothie $68: 芋頭味道好香濃,加埋雲呢拿味道又唔會過甜,飲落去好順滑。2️⃣Banana Mocha$58: 拉花圖案好靚😍香蕉味配搭朱古力好夾,兩者味道配得好均勻。
🍴食物
🍸飲品