餐廳:Purple Cafe (太子)地址:太子通菜街254號地舖呢間8月8號正式營業嘅網紅打卡風Cafe——Purple Cafe,顧名思義以全紫色做佢哋Cafe嘅主題💜,紫色除咗帶比人夢幻、高貴嘅感覺💟,老闆更加希望去食嘢嘅人可以喺呢個滿有壓力嘅社會當中得到relax嘅感覺同短暫嘅釋放🥰一入到Cafe真喺嘩咗聲😍,超夢幻嘅紫色環境⚛️,配以紫色乾花💐、紫色卡位🛋、紫色氣球🎈、紫色地毯、紫色搖搖櫈、紫色餐牌,諗得出嘅都喺紫色😈,真喺好有童話feel好啱打卡📸,我都唔執輸影返張相扮吓嘢先,原來我都咁啱著咗紫色衫Lol🤣牆上仲有玩味濃嘅壁畫🖼,見到愛因斯坦、蒙娜麗莎、梵高等名人飲緊杯珍珠奶茶🧋,搞到我都想飲埋一份🤪✝️蟹柳明太子意粉 $88新開張期間叫午餐有湯送,個湯喺紫薯紅菜頭忌廉湯,同樣以紫色為主,飲落都食到紫薯同紅菜頭嘅碎粒,幾特別😎,加咗忌廉有啲creamy texture,不過個人就覺得鹹咗少少🤏;意粉充滿驚喜🎉,先唔講落嘅蟹柳、明太子同紫菜份量好多,食落仲唔會好膩或者好濃味,入口舒服😌,啲料撈得好勻,食到底都唔會好油或者有一啲意粉無嚟味道,真喺唔錯👍✝️檸檬蝶豆花 $38蝶豆花本身
餐廳:Purple Cafe (太子)
地址:太子通菜街254號地舖

✝️蟹柳明太子意粉 $88

✝️檸檬蝶豆花 $38
蝶豆花本身無咩味道,用於調色就一流,紫藍色嘅飲品,加上幾塊檸檬調味同裝飾襯托🍋,飲落甜甜哋加上清新檸檬香,影相就緊喺無得輸啦🕺🏼

✝️特濃朱古力蛋糕 $48
最後食埋件特濃朱古力蛋糕作結,有朱古力蛋糕層、朱古力cream、朱古力慕絲同朱古力啫喱面四層,
最後仲加咗朱古力粉🍫,食落唔滯,甜度適中,算喺幾好,好滿足啊👻

聽老闆講遲吓應該會更改餐牌,希望客人用一個更平嘅價錢就可以試到晒佢哋嘅湯、主菜、甜品同飲品🍰,遲吓一於帶啲港女朋友嚟呢度打卡影相先💟
2021-08-11
Waiting Time
8 Minutes (Dine In)
$174 (Lunch)