2023-02-20
今日同媽咪👩👧去左旺角新開嘅🟣👩🏻🚀紫色太空型格風酒吧餐廳🍸。餐廳入面好紫色,好靚。環境都算闊落,坐得好舒服。我去果晚餐廳全程都係播緊抖音歌/廣東話rap,唔知其他時段去係咪一樣呢?🎶我地嗌左基地叄重奏,基地海鮮湯🥣,玻璃紙焗比目魚🐠,明太子蟹肉意大利粉🍝,Americano☕️同埋Mango Apple Green Tea Smoothie🍹。呢個我覺得麻麻地,可能轉左menu,所以冇其他人喺好評講嘅ham+melon☹️。佢呢個有三樣野,一個係有蝦🦐,一個有黑松露菌嘅,最底係田螺。我就覺得性價比比較低☹️。呢個湯好好飲,味道好濃。海鮮勁足料,有魷魚,蝦,蜆……好正!麵包浸左湯都好好食。我覺得呢個湯性價比好高!🌟可以話係必嗌!呢個魚打卡一流💯,條魚一送上黎係比玻璃紙包住,要自己解開,玩味性十足。味道都唔差,酸酸甜甜咁。同埋個魚冇骨,啱哂我呢啲驚魚骨嘅人食👍🏻呢個面就冇乜特別,我唔會特別推介,但係吾會話難食。呢個沙冰好飲!清清甜甜,蘋果味比芒果味重🤔,綠茶味都好出。可以話同apple cider有啲似,但唔係完全一樣!🤣題外話,我用OpenRice訂位有8折優惠~😆同埋最後埋單前chec
基地叄重奏
基地海鮮湯
玻璃紙焗比目魚
玻璃紙焗比目魚
明太子蟹肉意大利粉
題外話,我用OpenRice訂位有8折優惠~😆同埋最後埋單前check單發現多左樣野叫Acqua Panna,要$68,但我地冇嗌過😳,問完店員之後話係水黎,最後cancel返,所以大家埋單前都可以睇清楚小小,廢事唔小心比人多收左錢😣。最後8折完再加服務費,2個人食左$680。