2023-07-11 56 views
好耐都冇去過呢種酒吧餐廳食嘢,今次呢間酒吧已經開到第三間分店,呢間裝修以紫色為主題,整個氛圍都感覺好神秘🙈,唔同座位都坐得好舒服,啱晒邊傾邊食邊飲~呢間酒吧餐廳嘅食物出品都好高質,用嘅材料新鮮,擺盤精緻,飲品名都好有特色,可以喺呢度同朋友過上成晚都得!------------------------------🐚◖基地叄~重奏◗ $138呢個三重奏分別有風乾火腿配蜜瓜、柚子漬海鮮、法式田螺~火腿配蜜瓜相對會普通少少,蜜瓜略嫌唔夠甜~柚子漬海鮮,有好多款海鮮包括蝦、帶子、魷魚、北寄貝、赤貝,每款都可以保持到鮮味彈牙,經過果漬後味道酸酸甜甜,好啱做開胃前菜,個人好鐘意!法式田螺口感軟腍,味道略嫌被蒜味遮蓋,但底下嘅薯蓉超Creamy幾出色!🐟◖玻璃紙焗比目魚◗ $228用玻璃紙包住去焗,保持到溫度,打開仲出晒煙,比目魚表面放咗檸檬同蕃茄,幾有層次,比目魚香煎過再焗,令香味昇華咗唔少,特別係嗰魚湯,混合埋檸檬汁,味道幾清新,又唔會覺得油膩~🦞 ◖龍蝦西班牙海鮮飯◗ $238飯表面鋪滿晒海鮮有半隻龍蝦、魷魚、蜆,龍蝦肉幾鮮甜大隻,肉質好瓷實彈牙,魷魚都好新鮮彈牙,嗰飯粒粒分明,但略嫌味道偏淡~

🐚◖基地叄~重奏◗ $138

🐟◖玻璃紙焗比目魚◗ $228

🦞 ◖龍蝦西班牙海鮮飯◗ $238

🥗◖水牛芝士波蕃茄沙律◗ $88
水牛芝士波細細粒,口感Q彈,單食芝士波會淡少少,芝士波夾埋車厘茄食,有口感得嚟味道酸甜帶有芝士嘅奶香,作為輕食嚟講幾吸引~

🍸◖是日甜品◗ $128
呢杯嘢飲面頭有一層泡,仲有一層焦糖脆皮,冧酒底,加入柚子汁,飲落偏酸又唔會太甜,酒精味唔濃,充滿果香好清新!

🍋◖食檸檬◗ $98
表面好似檸檬撻咁,有一層厚奶泡,口感好綿密,底下係檸檬汁特飲,酸酸甜甜咁,幾滿起

🌟 Encore指數:8.5/10