2016-06-25
今晚好想食拉麵呀,原因係見到好多朋友都去左日本旅行。。。好掛住日本拉麵嘅味道元朗係個美食天堂😇基本上咩都有得食想試呢間好耐喇,成日起隔離按摩今日唔按摩食個拉麵先☺️☺️☺️門面好有日本feel呀 小店入面位置唔多有d似日本街邊嘅拉麵店圍住師父整拉麵,完全開放式入到去周圍望 睇下有咩好食4大天王任你選擇😂😂😂店員放底杯水就同我地介紹今日嘅限定王係咩喇😊 今日有兩個限定王一個係咖哩紫薯,一個係胡椒芝士😍😍😍😍😍其實一入黎已經索到有咖哩香味日本咖哩我最中意,甜甜地又唔會太辣而且紫薯我又係好喜歡所以決定叫呢個😋😋😋胡椒天王本來我老公都想試,個佢又想食辣wo 最後都選擇左赤天王☺️天氣咁熱 一人一支汽水先😁😁😁$10 都合理嘅 夠凍而且係一支支比起罐裝好飲d好快師父就親手交兩碗麵比我地喇😋😋😋好足料呀!先講我個咖哩紫薯天王先球紫薯真係好大呀!同咖哩都好夾不過球紫薯唔係熱係凍嘅所以有一種冰火交融嘅感覺紫薯味道比較淡 所以加一啖湯食剛剛好赤天王係老公點嘅,我無佢咁食得辣不過飲左啖湯我又覺得可以接受wo不過入面都幾多黑椒,食嘅時候小心d好容易成口d牙都係😂😂😂麵入面嘅配料都好多咖哩紫薯除左一大球紫薯仲有好多粟
好掛住日本拉麵嘅味道
元朗係個美食天堂😇基本上咩都有得食
想試呢間好耐喇,成日起隔離按摩
今日唔按摩食個拉麵先☺️☺️☺️
有d似日本街邊嘅拉麵店
圍住師父整拉麵,完全開放式
4大天王任你選擇😂😂😂
😍😍😍😍😍
其實一入黎已經索到有咖哩香味
日本咖哩我最中意,甜甜地又唔會太辣
而且紫薯我又係好喜歡
不過球紫薯唔係熱係凍嘅
所以有一種冰火交融嘅感覺
紫薯味道比較淡 所以加一啖湯食剛剛好
不過飲左啖湯我又覺得可以接受wo
不過入面都幾多黑椒,食嘅時候小心d
好容易成口d牙都係😂😂😂
咖哩紫薯除左一大球紫薯仲有好多粟米啦,兩塊叉燒同半隻半熟蛋 而且仲有椰菜
好啱我呢d中意食菜嘅人 又唔會煮得太淋👍🏻
而赤天王都有半熟蛋叉燒仲有木耳c
半熟蛋好流心好好味呀!😋😋😋😋
佢呢到唔係煎餃,係烤餃子
上枱我仲以為會好乾,點知咬落去又唔會
脆脆地有d似炸,但又唔係炸咁多油囉
都幾唔錯,不過記得快d食
凍左就會硬 熱最好食😋
所以再點左個豚角煮
有一塊用燒汁燒嘅豚肉 係腩肉比較肥,不過好夠淋
但最吸引我係一粒粒嘅豚角 有d似燒肉好香那些位 好似煙燻味咁 好有咸香味👍🏻👍🏻👍🏻😋
我加左勁多 任食😂😂😂正呀
期待下次嘅限定王🤘🏻