2022-04-11
今日同朋友👥入去一間日式餐廳食一個下午茶,大家都唔知食咩好,樣樣都咁靚✨,於是就揀咗一個和食10品大家一齊share。和食十品 $198 咁佢一共係有10樣嘢食,當中包括左沙律菜加芝麻醬,日式魚腐,一口鮑魚,柚子蛋糕,忌廉粟米湯,日式炸雞等等,等我再講幾樣係入面值得一讚嘅嘢食。🌟抹茶pancake加蕨餅呢度嘅pancake出名好食,細細件過吓口癮都唔錯,除咗食到綠茶味之外仲食到好香嘅雞蛋味。🌟燒雞加餅乾燒完個雞皮好香,而且個雞肉好多汁,配搭埋餅乾,別有一番風味,有啲似食緊零食嘅感覺。🌟法式橙汁燒過的煙鴨胸一入口就係橙香味,甜嘅鴨胸第一次食,將咬多幾啖,就會有煙鴨胸嘅味道慢慢喺味蕾上面出現,有層次感。🌟雞湯烏冬最令我意想唔到嘅係個雞湯烏冬 ,睇落好似平平無奇,好似就咁剩烏冬,佢嘅湯簡直係一個精華,烏冬吸收晒所有嘅雞湯味,忍唔住連啲湯都飲晒。
和食十品 $198
🌟抹茶pancake加蕨餅